Torry Pedersen, publisitisk redaktør i Schibsted fotografert ved en tidligere anledning.

Schibsted har 2,7 millioner avspillinger i måneden. Nå samler de podkastene – og vurderer betalingsmur

Annonseformatet i podkast er imidlertid en hard nøtt å knekke, ifølge podkastprodusent i VG.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en pressemelding sier publisistisk direktør i Schibsted, Torry Pedersen:

– Gode podkaster skaper dypt engasjement og lojalitet. Noe alle medieselskap prøver å oppnå i et stadig mer fragmentert medielandskap. For våre merkevarer muliggjør det også å møte brukerne i helt nye situasjoner. Jo flere mulige møtepunkter for å finne lojale brukere desto bedre.

Schibsted har nå samlet de 24 aktive podkastene i konsernet på en egen nettside. 

I meldingen kommer det fram at podkastene til sammen har hatt 2,7 millioner avspillinger den siste måneden. 

Savner annonsørene

I pressemeldingen skriver Schibsted at de foreløbig ikke har annonsører i kø for å kjøpe annonseplass i podkast-produktene. 

Magne Antonsen, som produserer alle podkastene til VG og E24 mener annonsering i podkast er en hard nøtt å knekke. 

– Noen bruker fortsatt den klassiske radioreklamen, som ikke passer så godt inn i formatet. Sponsorater fungerer ofte bedre. Da kan programlederne selv lese inn et stikk, uten at det bryter for mye med innholdet ellers, sier Antonsen ifølge meldingen. 

Patrik Syk, redaktør for Aftonbladets podkaster i Sverige, forteller ifølge meldingen at Schibsted nå ser på muligheten til å legge podkaster bak betalingsmur både i Norge og i Sverige. 

– De tre største trendene akkurat nå er daglige podkaster, fiksjonspodkaster og en utvikling som går i retning av at man også kan legge lydprodukter bak betalingsmur, sier han ifølge meldingen og fortsetter: 

– Aftenpostens Forklart og VGs Giæver og Joffen er eksempler på daglige podkaster som har slått an hos lytterne. Eller har fiksjonspodkast blitt spesielt stort i USA, gjennom blant annet “Marvels Wolverine”, “Homecoming” og “Sandra”. Denne sjangeren minner litt om det tradisjonelle radioteateret, sier Syk.

Nest størst etter fire uker

Ifølge Schibsted er VGs Harm & Hegseth og Aftenpostens Forklart blant de største produktene på podkast.

De skriver: «Forklart ble lansert i starten av oktober, og ble i løpet av fire uker Schibsteds nest største podkast, etter Harm & Hegseth. På bare fire uker gikk de fra 413 til 103.000 avspillinger. Nå har de 155.000 ukentlige avspillinger.», står det i meldingen.»

I Bergens Tidende har de lansert podkasten BT20, som har som mål å nå en yngre målgruppe. Ifølge meldingen er snittiden for lytting per episode på 17 minutter. 

– Gjennom podkast kommer du tett på journalistene, programlederne – tett på menneskene. Lyd byr på en intimitet det er vanskelig å skape med det skrevne ord. De som lykkes her har virkelig mulighet til å bygge en solid tilhengerskare. Formatet er spesielt egnet for å nå unge, sier Torry Pedersen ifølge meldingen. 

Powered by Labrador CMS